• 2310696825

Βιωματική ομάδα γονέων

 

“Ο ΜΕΛΕΝΙΟΣ” θέλοντας να συμβάλλει στην ενίσχυση του γονεϊκού  ρόλου έχει δημιουργήσει τη Βιωματική Ομάδα Γονέων. Οι Ομάδες Γονέων στοχεύουν στην υποστήριξη και στη βοήθεια προς τις οικογένειες στην αντιμετώπιση προβλημάτων και ζητημάτων. Οι Ομάδες Γονέων παρέχουν στους γονείς, μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο, κοινωνική και συναισθηματική στήριξη, καθώς οι γονείς έχουν την ευκαιρία να συζητούν θέματα που τους απασχολούν. Η θεματολογία διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες της Ομάδας. Η μορφή της Ομάδας είναι βιωματική, που σημαίνει ότι οι γονείς συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία, για αυτό και χρειάζεται δέσμευση από την πλευρά των γονιών για τη σταθερή παρουσία τους.

Η Βιωματική Ομάδα Γονέων ολοκληρώνεται σε 10 συναντήσεις, με συχνότητα τουλάχιστον μια φορά το μήνα και με διάρκεια 1,5 ώρα.

Η Ομάδα γίνεται στο χώρο του Παιδικού Σταθμού και ο συντονισμός της ομάδας γίνεται από την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια του σχολείου μας.

Share
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πρόγραμμα συναντήσεων γονέων και εκδηλώσεων

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…