• 2310696825

Πρόγραμμα συναντήσεων γονέων και εκδηλώσεων

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Η συνεργασία παιδικού σταθμού – οικογένειας στοιχειοθετεί το βασικότερο παράγοντα για την επιτυχία του σκοπού και των στόχων του σχολείου, καθώς και των επιδιώξεων και των προσδοκιών της οικογένειας. Γι’ αυτό θεωρούμε απαραίτητη τη παρουσία γονέων στις συγκεντρώσεις που γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, με στόχο την πολύπλευρη ενημέρωση για την εν γένει συμπεριφορά και πρόοδο των παιδιών. Πολύτιμη βοήθεια στο δύσκολο έργο του Σταθμού μας προσφέρουν όλοι οι συνεργάτες μας, οι οποίοι βρίσκονται στις συγκεντρώσεις και παρέχουν συμβουλευτική υποστήριξη στους γονείς για όλα τα ζητήματα που αφορούν τα παιδιά. Οι συναντήσεις αυτές βοηθούν στη συνεργασία γονέων-παιδαγωγών προς τον κοινό στόχο που είναι το ΠΑΙΔΙ, δεδομένου ότι, η προσχολική αγωγή καθορίζει τη διαμόρφωση, την εξέλιξη και τις σωστές αναζητήσεις του μέσα στο κοινωνικό σύνολο.

Ο ΜΕΛΕΝΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΕΙ..

          «Ο ΜΕΛΕΝΙΟΣ» θέλοντας να βοηθήσει όσο μπορεί την καθημερινότητα των γονέων και να συμβάλει στην επίλυση τυχόν προβληματισμών, πραγματοποιεί μια σειρά σεμιναρίων με διευρυμένη θεματολογία. Τα σεμινάρια γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς σε καθορισμένες ημερομηνίες για τις οποίες υπάρχει ενημέρωση. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και ο συντονισμός της ομάδας γίνεται από την λογοπεδικό του σταθμού μας. Η θεματολογία διαμορφώνεται στην αρχή της χρονιάς. Συνήθως αφορά θέματα όπως:

  • Γλωσσική και γνωστική ανάπτυξη παιδιών 2 έως 5 ετών.
  • Κοινωνική ανάπτυξη –οικογενειακές σχέσεις-προετοιμασία για το σχολείο στις ίδιες ηλικίες.
  • Συναισθηματική ανάπτυξη – αντιμετώπιση ξεσπασμάτων θυμού και επιθετικότητας – πειθαρχία.
  • Βασική φροντίδα: αγωγή τουαλέτας, τάισμα και διατροφή, ύπνος.
  • Συμπεριφορά – χρήση των μέσων μαζικής επικοινωνίας και ηλεκτρονικός υπολογιστής – τραυλισμός – πιπίλισμα του δακτύλου.
Share

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…