Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Εκπαιδευτικές Ψυχαγωγικές Δράσεις και Εκδρομές

Εκπαιδευτικές Ψυχαγωγικές Δράσεις και Εκδρομές

 

Οι εκπαιδευτικές-ψυχαγωγικές δράσεις, επισκέψεις και εκδρομές βοηθούν τα παιδιά να εξερευνούν και να γνωρίζουν το περιβάλλον όπου ζούν. Οι εμπειρίες, οι παραστάσεις και οι πληροφορίες που αποκομίζουν απο τα άμεσα βιώματα δημιουργούν μεγάλα αποθέματα γνώσεων και προωθούν την ανάπτυξη της σκέψης.

Τα προγράμματα αυτά στοχεύουν στην εξοικείωση των παιδιών με το μουσειακό χώρο, με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, τα έργα τέχνης, το θέατρο, τη μουσική, την επιστήμη, τη φύση ακόμα και την καθημερινότητα μας.

Οι δράσεις αυτές είτε πραγματοποιούνται στο χώρο του παιδικού σταθμού σε συνεργασία με εξωτερικές ομάδες, οργανισμούς κτλ. σχετικούς με την εκάστοτε θεματολογία. Πρίν απο κάθε επίσκεψη θα υπάρχει ενημέρωση με επιστολή για την ακριβή ημερομηνία, είτε οργανώνονται επισκέψεις σε εξωτερικούς χώρους όπου τα παιδιά παρακολουθούν είτε συμμετέχουν στην εκάστοτε δράση.

Share
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…