• 2310696825

Εξτρα Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες

 

Όλες οι εξτρά δραστηριότητες γίνονται απο εξωτέρικους έμπειρους και εξειδικευμένους συνεργάτες στο χώρο του σχολείου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, μία φορά την εβδομάδα.

 

 • ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΠΑΙΔΙΑ

Το μάθημα της μουσικής προπαίδειας έχει στόχο να δημιουργήσει ερεθίσματα στα παιδιά αυτής της ηλικίας, έτσι ώστε να μπορέσουν να αισθανθούν το μαγικό κόσμο της μουσικής. Αργότερα να καταλάβουν όλα τα οφέλη που έχει να τους προσφέρει στην καθημερινότητα τους και να ζητήσουν από μόνα τους να ασχοληθούν με τη μουσική σε ερασιτεχνικό ή και επαγγελματικό επίπεδο. Το ταξίδι της μουσική ξεκινάει από την νηπιακή ηλικία και δεν τελειώνει ποτέ και πουθενά. Η επαφή με τα μουσικά όργανα όλων των ειδών ( έγχορδα, κρουστά, πνευστά) ξυπνάει σε όλα τα παιδιά την ανάγκη να τα εξερευνήσουν!!

Γίνεται στο μάθημα προσπάθει με διάφορες μεθόδους να εξωτερικέυσουν τα παιδιά συναισθήματα (χαρά, λύπη, θυμό, κ.α) μέσω της μουσικής. Η δημιουργία και η έκφραση είναι πολύ σημαντικά στοιχεία και δίνεται στα παιδιά η ευκαιρία από τόσο μικρή ηλικία να αναπτύξουν και να εξελίξουν τη δική τους φαντασία.

 

 • ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Το μάθημα της γυμναστικής περιλαμβάνει την εισαγωγή στις περισσότερες μορφές (στίβο, ενόργανη, αθλοπαιδίες, ατομικά αθλήματα, χορό) σωματογνωσία, χρωματογνωσία και σχηματογνωσία, ατελείωτα παιδαγωγικά παιχνίδια και αθλητικές δραστηριότητες.

Σκοπός του προγράμματος μας είναι τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι να ανακαλύψουν όλες τις κινητικές τους ικανότητας, να αποκτήσουν προσανατολισμό χώρου και χρόνου, οπτικοκινητικό συντονισμό, καλή νευρομυϊκη συναρμογή, ισορροπία και ευλυγισία καθώς επίσης και να αναπτύξουν την φαντασία και την δημιουργικότητα τους.

Σημαντικότερος σκοπός όλων των παραπάνω για εμάς είναι το παιδί να εκτονωθεί δημιουργικά και να αγαπήσει την γυμναστική ως βίωμα και απαραίτητο αγαθό για καλή ποιότητα ζωής μακριά από άσχημες επιρροές και την επιδημία της παιδικής παχυσαρκίας.

 

 •  ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το θεατρικό παιχνίδι δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν τη φαντασία τους. Μαθαίνουν να συνυπάρχουν με τους άλλους διατηρώντας τα στοιχεία της δικής τους προσωπικότητας.  Μαθαίνουν να βιώνουν τα συναισθήματα τους και να μην φοβούνται να τα εκφράσουν. Το Θεατρικό παιχνίδι έχει τη δύναμη να ξυπνήσει όλα τα καλά στοιχεία ενός παιδιού, τα οποία στη συνέχει το ίδιο θα επιστρατεύσει προκειμένου να αναπαραστήσει τον κόσμο με όρους φαντασίας. Έτσι, στο τέλος ενός θεατρικού παιχνιδιού τα παιδιά έχουν την ευκαιρία:

 • Να χρησιμοποιήσουν τις αισθήσεις τους, τα μέλου του σώματος τους, τη φωνή, το μυαλό, την ψυχή και τα θέλω τους.
 • Να καλλιεργήσουν την ψυχοσωματική και κινητική τους έκφραση.
 • Να απελευθερωθούν, να αποβάλλουν τυχόν στοιχεια επιθετικότητας και να μάθουν να εκφράζονται όχι μόνο με τις λέξεις, αλλά και με το σώμα τους.
 • Να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τους γύρω τους.
 • Να συνειδητοποιήσουν τα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας.
 • Να αναπτύξουν την αισθητική κρίση τους
 • Να πρωτο-προσσεγίσουν το θεατρικό φαινόμενο.

 

 • ΑΓΓΛΙΚΑ

Η αναγκαιότητα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας καθίσταται σημαντική για το μέλλον. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα παιδιά μας που θα ζήσουν σε ένα πιο διασυνδεδεμένο και παγκοσμιοποιημένο κόσμο όπου τα αγγλικά θα είναι η βασική γλώσσα της διεθνούς επικοινωνίας. Το μάθημα των αγγλικών έχει ώς στόχο την ευαισθητοποίηση και την πρώτη επαφή των παιδιών με μία δεύτερη γώσσα εκτός της μητρικής τους με παιγνιώδη και ευχάριστο τρόπο.

Την παροχή ευκαιριών στα παιδιά με σκοπό τη διαμόρφωση θετικής στάσης απέναντι σε γλώσσες και κουλτούρες διαφορετικές απο τη δική τους και την αφύπνηση της διαπολιτισμικής τους συνείδησης.

Να εκφραστούν δημιουργικά μέσα απο παιγνιώδη τύπου δραστηριότητες στο πλαίσιο εκμάθησης των αγγλικών και σε πρώτο στάδιο να εξασκηθούν και να ανταποκρίνονται στα αγγλικά και όχι να σκέφτονται για την γλώσσα.

 

 • ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ

Όσο σημαντική είναι η άθληση του παιδιού άλλο τόσο σημαντική είναι η σωστή διατροφή. Στον Μελένιο λοιπόν μαθαίνουμε να τρώμε με τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Εκπαιδέυουμε στη διατροφή με βιωματικές δραστηριότητες.

Στόχος της κάθε δράσης είναι τα παιδιά να ανακαλύψουν μέσω παιχνιδιού τα τρόφιμα από όλες τις ομάδες των τροφίμων και να αποκτήσουν τη βάση για σωστές διατροφικές συνήθειες.

Share

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…