• 2310696825

Παιδαγωγικό πρόγραμμα

 

Γιαυτό χρησιμοποιήσαμε με απόλυτη εμπιστοσύνη την εξέλιξη του παιδιού σαν τη μόνη βάση και δημιουργήσαμε ένα αναλυτικό πρόγραμμα για τον Παιδικό Σταθμό Ο Μελένιος.

Ο όρος αναλυτικό πρόγραμμα δε σημαίνει κάτι το άκαμπτο που καθορίζει αυστηρά τι πρέπει να διδάξουμε. Το πρόγραμμα είναι ένας πολύτιμος οδηγός για την παιδαγωγό, αλλα με ευλυγισία μέσα σε μια ατμόσφαιρα φιλική και απαλλαγμένη απο εντάσεις.

Έχουμε ένα πρόγραμμα που το διακρίνει η συνέπεια, η ισορροπία και η αλληλουχία, ενώ παράλληλα παρέχει ποικιλία και ελαστικότητα.

Το πρόγραμμα μας:

  • Δίνει πολλές ευκαιρίες για κοινωνική προσαρμογή.
  • Στηρίζεται στο άμεσο περιβάλλον του παιδιού σας.
  • Παρέχει αρκετό χρόνο και πολλές ευκαιρίες για να εκφράζουν ελεύθερα τον εαυστό τους με διάφορα μέσα.
  • Επιτρέπει στο παιδί να χρησιμοποιήσει όλο του το σώμα.
  • Ικανοποιεί τις ανάγκες της ηλικίας του ενώ ταυτόχρονα βάζει θεμέλια για τις μελλοντικές του εμπειρίες.
  • Τελος επιτρέπει τη συμμετοχή και των γονέων στην εκπαίδευση των παιδιών τους.

 

Στόχος του προγράμματος είναι η σωματική, νοητική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη που αποβλεπει στη δημιουργία ατόμων ικανών να συνεργάζονται, να σέβονται τους άλλους, να συγκεντρώνονται, να δημιουργούν, να ερευνούν, να σκέφτονται και να εντάσσονται ομαλά στο νηπιαγωγείο και στο σχολείο.

Το προσαρμοσμένο περιβάλλον, το ειδικευμένο προσωπικό και το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό αποτελούν τους βασικούς παράγοντες για την υλοποίηση του παιδαγωγικού προγράμματος, το οποίο καθημερινά περιλαμβάνει δραστηριότητες που αναπτύσσουν την γλώσσα, τη μαθηματική σκέψη, την οργάνωση, τη φαντασία, την παρατήρηση, την κρίση...

Το παιδαγωγικό πρόγραμμα συμπληρώνεται απο εκπαιδευτικές επισκέψεις και ψυχαγωγικές εκδρομές.

 

Εβδομαδιαίο αναλυτικό πρόγραμμα παραλαμβάνουν οι γονείς κάθε Δευτέρα.

Share
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Εξτρα Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες »

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…